ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA BOROVSKÉHO, KARVINÁ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE

Ve Svahu 775/1a

734 01 Karviná-Ráj

+420 596 312 054

zs@borovskeho.cz

pondělí až pátek

07:00 - 15:30

Krajského finále turnaje ČEPS cupu

Dne 21. ledna 2020 se naši žáci zúčastnili Krajského finále turnaje ČEPS cupu v Ostravě, na které se naši borci probojovali po vítězství v okresním kole. Krajského finále se zúčastnilo 10 nejlepších týmů z kraje, ale vstupenka umožňující zasáhnout do dalších bojů republikové úrovně byla pouze jedna, a to pro absolutního vítěze. Cesta tak byla velmi trnitá. Naši školu reprezentovali: Matyáš Olšák (5. A), Tomáš Kubicius (5. A), Kryštof Lehnert (5. A), Tobiáš Barczok (5. B), Matyáš Orság (5. B), Daniel Chlebík (5. B), David Pieter (5. B), Lukáš Pletnický (5. B), Tobiáš Szturc (5. C), Šimon Basta (4. B) a Dorian Calabro (3. B)

Turnaj byl rozdělen do dvou skupin a vítězové těchto skupin poté spolu sehráli nejdůležitější finálový duel o absolutní prvenství. Naši florbalisté dosáhli ve skupině těchto výsledků:

ZŠ Borovského 7:2 ZŠ Štramberk

ZŠ Borovského 4:5 ZŠ Dolní Lhota

ZŠ Borovského 6:4 ZŠ Ostrava-Poruba

ZŠ Borovského 15:2 ZŠ Vítkov

Po vítězství ve skupině následoval nejdůležitější krok, porazit vítěze skupiny A. Bylo to drama do poslední chvíle. Ve finálovém souboji proti nám nastoupila ZŠ Dobrá. Již začátek zápasu se vůbec nevyvíjel dle našich představ. Během krátké chvíle jsme dostali dva slepené góly a prohrávali 2:0. Nicméně kluci ukázali nesmírnou bojovnost. Světelná tabule 20 vteřin před koncem stále ukazovala stav 4:5 ve prospěch ZŠ Dobré. Pár sekund před koncem zápasu však přišel zázrak a naše prosby o vyrovnání byly vyslyšeny. Stav 5:5 poslal duel do nájezdů. Tým  se semknul a ukázal to, co je krásné na kolektivních sportech, emoce! Postupový sen završil vítězným gólem v 5. sérii nájezdů Tobiáš Barczok, který byl zároveň vyhlášen hráčem turnaje. Máme tak být na co hrdí, jedná se o náš historický úspěch v tomto turnaji. Přejeme borcům hodně štěstí v dalším REPUBLIKOVÉM KOLE!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *