ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA BOROVSKÉHO, KARVINÁ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE

Ve Svahu 775/1a

734 01 Karviná-Ráj

+420 596 312 054

zs@borovskeho.cz

pondělí až pátek

07:00 - 15:30

Příběhy našich sousedů

Dne 14. 3. 2022 se v kině K3 v Bohumíně konala závěrečná prezentace školních týmů zapojených do projektu „Příběhy našich sousedů“. Jedenáct škol z Českého Těšína, Karviné a Bohumína představilo různou formou práci, kterou začaly v září 2021.

Žáci si ve svém okolí našli pamětníka, který byl ochoten podělit se s nimi o své životní vzpomínky a zkušenosti. Poslechli si ho, nahráli na diktafon, v případě naší školy i na kameru, sepsali jeho životopis, vytvořili prezentaci, kterou představili ostatním.

Různé školy k tomuto úkolu přistoupili různou formou, ale naši žáci měli s tímto úkolem práce asi nejvíc, protože si vybrali natáčení filmu. To totiž znamená nejen vlastní natáčení, ale i střihání a to je časově náročná práce.

Závěrečnou prezentaci pojali organizátoři jako soutěž a vyhlašovali pouze první tři umístění. Tam naši nepronikli, ale přesto si myslím, že Ondřej Zvoneček, Viktor Donath, Jindra Domin a Maruška Gajduszková zaslouží velkou pochvalu. Celou práci odvedli samostatně, věnovali projektu velké množství hodin a rozhodně se za ni i za závěrečnou prezentaci nemusí stydět.

Děkuji jim tímto také za důstojnou reprezentaci školy. Norbert Barczok

 

Odkaz na film

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *